Cultuurcocktail: Een muzikale reis met Jan Delvaux: Typisch België | Dépot Ieper
EN NL

Events

Cultuurcocktail: Een muzikale reis met Jan Delvaux: Typisch België

Belpopspecialist Jan Delvaux neemt ons mee op een muzikale reis door de geschiedenis van de Belgische popmuziek. Een avond vol beklijvende verhalen, curieuze anekdotes en veel visueel en muzikaal jolijt.

 

Jan Delvaux, journalist en Belpopspecialist, kreeg een paar jaar geleden een prikkelende vraag van een programma op Radio 1: 'Bestaat er zoiets als typisch Belgische popmuziek?'Zijn eerste reactie? 'Neen. Belgische popmuziek bestaat niet. Er bestaat alleen popmuziek uit België. We hebben niets uitgevonden en we zijn lichtgewichten. In 60 jaar popmuziek hebben we welgeteld 6 wereldhits gescoord. Zoveel hebben de Amerikanen er elke week.' Toch bleef het woord 'typisch' hangen in het hoofd van Delvaux. Binnen de kortste keren had hij een uitgebreide lijst met bijzondere Belgische bijdragen aan de grote popgeschiedenis. Een zingende non. De grootste Japanse kersthit. Het beste Italiaanse nummer. Het logo van The Beatles.

Een avondje belpop vol belgitudes
Delvaux ging vervolgens kijken wat artiesten van hier over hun Belg-zijn te vertellen hebben. Wat typeert ons? Waaraan herken je de Belgen in de muziek? Uit die berg aan informatie filterde hij een robotfoto van de artiest met het grootste aantal 'belgitudes'. Tijdens deze lezing doet Delvaux zijn zoektocht nog eens over. Het is een spreekuur vol wonderlijke verhalen en heerlijke anekdotes die worden ingekleurd met foto's, illustraties en muziek. Na afloop mogen er altijd vragen worden gesteld. 

Reserveren?
Reserveer met vermelding van het aantal gewenste tickets (10 euro) en, als je wenst te dineren (25 euro, incl. ticket).
Boeken kan via reservatie@depotieper.be met vermelding van het aantal tickets. Wil je vooraf met je vrienden genieten van de speciale themamaaltijd van de avond, vermeld dat dan bij je reservatie.

Concertmenu:
Vlees: tagliatelle met spinazie, kip en roomsaus
Vis: geplette aardappel, zalm en beurre blanc