Cultuurcocktail: The Rolls play Bukowski | Dépot Ieper
EN NL

Events

Cultuurcocktail: The Rolls play Bukowski

De voorliefde van Derek (ja, die van Derek and the Dirt) voor JJ Cale en het werk van Charles Bukowski komen samen in het swingende en rockende project The Rolls. Komt dat horen, hoe Derek dat allemaal vakkundig heeft verweven in een groot muzikaal feest.

 

The Rolls is een nieuwe band ontstaan rond zanger-gitarist Derek die met citaten en gedichten van Charles Bukowski liedjes componeerde die muzikaal aanleunen bij de zwoele swing van JJ Cale. Bruno Deneckere is de gedroomde gitarist voor deze band. Derek en Bruno spelen al sedert 24 mei 1991 in verschillende projecten met elkaar.

Derek zonder Dirt, JJ Cale en Bukowski
Straks 25 jaar geleden, op 9 maart 1994, overleed de schrijver Charles Bukowski in San Pedro, Californië. Op diezelfde dag was Derek in New York om trouwringen te kopen en werd in België de cd OK Charles van zijn toenmalige groep Weez! gereleased. De cd-titel verwees naar Charles Bukowski. Derek was al fan maar de daaropvolgende jaren las hij alle werk van Bukowski, meer dan 40 bundels. Derek speelt muzikaal vooral in op een favoriet van Bukowski: JJ Cale, een muzikant en zanger die Derek ook al meer dan 30 jaar blijft boeien. JJ Cale overleed in 2013 en ligt begraven in het stadje Oceanside, niet zo ver van San Pedro, waar Bukowski rust. Het zijn twee vergelijkbare karakters die heel puur en wars van alle trends brachten waar ze voor stonden. Woord en muziek ontmoeten elkaar, een rode draad in het leven van Derek. Naast de stevige rock van en met Derek and the Dirt is er nu ook plaats voor de zachte, rollende, aan JJ Cale schatplichtige swing van The Rolls.

Reserveren?
Reserveer met vermelding van het aantal gewenste tickets (10 euro) en, als je wenst te dineren (25 euro, incl. ticket)
Boeken kan via reservatie@depotieper.be met vermelding van het aantal tickets.
Wil je vooraf met je vrienden genieten van de speciale themamaaltijd van de avond, vermeld dat dan bij je reservatie.

Concertmenu:
Vlees: chili con carne
Vis: pasta provençale, basilicum, kabeljauw