DRIES DELANOTE: DE BIOLOGISCHE WILDFARMER ACHTER DE VERSE TOMAATJES IN DÉPOT IEPER

Dries Delanotede biologische wildfarmer achter de verse tomaatjes in dépot ieper

Recht van het veld op je vork, zo staat het op de website van Le Monde des Mille Couleurs te lezen. Wat je van deze Ieperse biologische wildfarm op je vork kunt prikken, dat zijn verse seizoensgroenten, soms vergeten groenten, kruiden uit lang en minder lang vervlogen tijden en wonderbaarlijk mooie bloemen. Bezieler: Dries Delanote, gepassioneerd door al het lekkers en goeds wat de natuur voortbrengt.

Depot Ieper

Wat lever je zoal aan Dépot Ieper, Dries ?
'Al ruim een jaar lever ik onze verse tomaatjes, en steeds meer. Ze vallen blijkbaar goed in de smaak. Niet alleen bij de klanten van Dépot Ieper, als ik zo vrij mag zijn, want gisteren hadden we hier een bekende groetenchef te gast en die was ook laaiend enthousiast.'

Tomaten zijn klassiekers in de keuken, maar Dépot Ieper is ook tuk op je bloemen, niet?
'Inderdaad. Dépot Ieper kiest hier ook geregeld leuke bloemen voor de afwerking van de gerechten en een kleine smaaktoets. Ook daarbij gaan we puur met de seizoenen mee. In de zomer en de herfst leveren we vooral venkelbloemen, citrusafrikaantjes en komkommerbloemen. Bij het uitkomen van de lente zijn radijsbloemen, viooltjes, bernagies en mosterdbloemen heel interessant.'

  

Zelf al eens komen eten in Dépot Ieper, en wat vond je ervan?
'Toch al een paar keer, en ik vind het best een cool concept. Het is wel al een tijdje geleden en ik heb mijn tomaatjes er zelf nog niet eens geproefd – we leverden toen nog niet zoveel. Maar mijn kinderen waren er onlangs wel en wisten me te vertellen dat de tomaatjes zeer lekker waren. Overigens kijk ik ernaar uit om nog andere producten te leveren, iets gedurfder. Er zijn niet zoveel klanten hier in de streek, dus zou ik het leuk vinden mocht Dépot Ieper daar nog een stap verder in gaan en zich zo onderscheiden.'

Niet zoveel klanten in de eigen regio, maar toch lever je aan grote restaurants in binnen- en buitenland.
'Inderdaad: onze producten gaan naar gerenommeerde restaurants in Gent, Brussel, Rijsel tot zelfs Parijs, en worden door grote chefs gebruikt. Maar ik ben dus ook verheugd dat we in Ieper zelf een baken hebben voor onze producten, en ik hoop dat de samenwerking nog lang mag duren en verder uitgebreid wordt. Als we ertoe kunnen bijdragen om de klanten van Dépot Ieper te verrassen met eens iets anders dan anders, recht uit de natuur, dan ben ik een tevreden man.'


We blijven je aanbod volgen, Dries. Hou onze kaart maar in de gaten.