6-9 september: Tooghedagen Ieper | Dépot Ieper
EN NL

Events

6-9 september: Tooghedagen Ieper

De eerste schooldag is in Ieper ondertussen een bijzaak geworden. Waar iedereen echt naar uitkijkt is het eerste weekend na de opening van het schooljaar: dan vinden immers de Tooghedagen plaats. Dat mag je letterlijk, in het West-Vlaams althans, nemen: de lokale handelaars komen naar buiten en 'tooghen' hun nieuwe collectie en aanbod voor het najaar.

De Tooghedagen togen overigens een hele rist aan deelevenementen mee, wat Ieper echt wel tot de place to be maakt dat weekend. Een overzicht:

Tooghedagen

Van vrijdag 14 uur tot zondagavond in de Boter-, Boomgaard-, Diksmuide-, Menen- en Tempelstraat.
Van zaterdag 9 uur tot zondagavond in de Rijsel- en Stationsstraat, op de Grote Markt en het  Vandenpeereboomplein.

Iepers Autosalon

Van vrijdag tot zondag op de Grote Markt showen de voornaamste Ieperse merkgarages hun nieuwste modellen.

Oldtimerevent

Zaterdag, in de Diksmuidestraat.

Frietrock

Vrijdag en zaterdag, gratis muziekfestival op het Vandenpeereboomplein met onder meer Praga Khan, de Heideroosjes, Fischer Z en DJ Dirk Stoops.

In Flanders Fields Marathon

Zondag, aankomst tussen 12 en 15 uur van de deelnemers aan de 21ste In Flanders Fields Marathon, met start in Diksmuide.

Dwars door Ieper

Zondag, 34ste editie van deze loopwedstrijd die zijn naam alle eer aandoet: de deelnemers aan de mini-jogging over 1 km of de wedstrijdlopen over 5, 7 of 14 km zetten hun snelste beentje voor in de straten van Ieper.

Uiteraard kun je op die dagen langslopen bij Dépot Ieper voor een natje en een droogje, lunch of diner. Wil je zeker zijn van je plaats? Dan kun je reserveren via info@depotieper.be met vermelding van aantal personen, datum en tijdstip.