Warmste Week: Pop-upwinkel 'Made in Prison' | Dépot Ieper
EN NL

Events

Warmste Week: Pop-upwinkel 'Made in Prison'

Op zaterdag 15 en zondag 16 december wordt de Kelder van Dépot Ieper omgetoverd tot een pop-upwinkel 'Made in Prison', telkens van 10 tot 18 uur. Je kunt er dan allerlei spulletjes op de kop tikken die gemaakt zijn door de gedetineerden van de gevangenis van Ieper.

 

Elk jaar steken de gedetineerden de handen uit de mouwen en verkopen ze hun creaties op een kerstevent in het Ieperse. Dit jaar kadert hun pop-upshopactie in de Warmste Week van Music For Life. Het goede doel kozen de gedetineerden zelf: ze opteerden voor de jongerenwerking van Be You, een organisatie waar sommigen zelf af voeling mee hadden – velen vallen immers in de leeftijdsgroep tussen 18 en 30 jaar. 

De gedetineerden krijgen bepaalde technieken aangeleerd tijdens vier workshops, waarna ze zelf aan de slag kunnen. Het resultaat van hun werk vind je dus midden december in de shop:  

GraffittispraycansEen graffitispraycan versierd met ... graffiti. Niemand minder dan Djoels, de winnares van Ink Master 2017, komt de gedetineerden tijdens twee workshops leren hoe je graffiti tot een kunst kunt verheffen.  

Nail artPrachtige figuurtjes en motieven kun je met nagels op hout timmeren. Als je die dan slim en kleurrijk met elkaar verbindt, krijg je de mooiste vlinders, bloemen of wat er ook in je creatieve geest opkomt.

Bloemstukken in steen Is het een bloem of is het een steen? Je ziet het amper, maar het zijn wel degelijk stenen in plaats van bloemen. Het ziet er allemaal even fleurig uit, je hoeft ze alleen geen water te geven.

Theelichthouders met touwKerst is de periode van de kaarsjes en de lichtjes. Je kunt je theelichthouders nog meer cachet geven door er rijke motieven in touw op aan te brengen. Fijne hebbedingetjes voor nog meer kerstsfeer. 

Ook iets blijven eten?Loop zeker even langs op 15 en 16 december voor de pop-upshop. Je steunt er een goed doel van de Warmste Week mee. En jezelf trakteer je gewoon op een lekkere lunch of diner in het restaurant. Wil je ook iets blijven eten: reserveren kan via reservatie@depotieper.be met vermelding van het aantal personen.